Szent Erzsébettel Sárospatakról – Kassára 2014. június 9-13.

FONTOS TUDNIVALÓK IDEI ZARÁNDOKAINK SZÁMÁRA

• Június 9-én, Pünkösdhétfőn a szentmise 10:30 órakor kezdődik a sárospataki Bazilikában. A szentmise előtt, a Szent Erzsébet Házban (Szent Erzsébet u. 13., a Bazilika mellett) mindenki elhelyezheti a nagy csomagját, mert délután onnan szállítják tovább Komlóskára, ahol az első éjszakát töltjük. A misén már túraruhában és kis hátizsákkal veszünk részt. A kis zsák javasolt tartalma: ebédszendvicsek, víz, esőkabát, sapka/kendő a nap ellen, ezen túl az egyéni szükséglet szerinti dolgok. Aki 12 órára érkezik Sárospatakra, jöjjön a Szent Erzsébet Házba és szintén helyezze el itt a nagy csomagját. A Szent Erzsébet Ház a szentmise alatt is nyitva lesz!

• A napok „lelki programját” a napindító gondolat, a személyes ima, a csend (délelőtt és délután 1-1 óra), a megosztások és a szentmise adja.

• A napi táv kb. 16-25 km. Utolsó napon 34 km.

• Élelmezés: minden nap biztosítunk egyszeri meleg vacsorát a szálláshelyünkön. Útközben hideg élelemről mindenki maga gondoskodik. Az utat érintő településeken lehetőség lesz hideg élelmet vásárolni (kenyér, sajt, szalámi, zöldségek).

• Túrafelszerelés: hálózsák, elemlámpa, kulacs, kés vagy bicska, pohár, jól bejáratott lábbeli (nem árt, ha van egy tartalékcipő is a csomagban a jelenlegi időjárási körülmények tapasztalatai alapján), nap ellen sapka, esőkabát, kullancs- és szúnyogriasztó. Ajánlatos két hátizsákot hozni. A nagyobbikat autó szállítja, a kisebbikben csak a napi felszerelést kell vinni (étel, esőkabát, kulacs, pohár).

• Ezeken kívül ajánlott még: vitaminok (főleg magnézium), szőlőcukor, svédcsepp, sebtapasz.

• Egyéni gyógyszereiről mindenkinek önállóan kell gondoskodni!

• A részvételi díj: 16 000 forint, ami tartalmazza a szállás költségeket, a napi meleg vacsorát, a csomagszállítás költségeit és a visszautat Kassáról Sárospatakra. A részvételi díjat a helyszínen kérjük befizetni.

• A szállások a következőképpen alakulnak: június 9-én, hétfőn este Komlóskán az Általános Iskolában, 10-én kedden, Regécen a Veronika Panzióban, illetve a Juhász Marianna és a Bakos Vendégházakban, 11-én szerdán Telkibányán a 2. számú Ifjúsági Táborban, 12-én, csütörtökön a füzéri plébánián, illetve a Koronaőr Vendégházban.

• Zarándoklatunk Kassán a Dómban magyar nyelvű szentmisével ér véget, a mise időpontja kb. 18:30. Ezt követően, aki igényelte, autóbusszal tud visszajönni Sárospatakra.

• Az idei zarándoklatra minden résztvevőnek ajándékcsomagot készítünk, amelybe többek között egy Szent Erzsébet Út zarándok-pólót szeretnénk tenni. Ezért kérjük, hogy május 12-ig, azaz hétfőig mindenki jelezzen vissza milyen méretű pólót igényel.

• A zarándokok közül vannak olyanok, akik messzebbről érkeznek Sárospatakra. Számukra június 8-án, a kispataki Görög Katolikus Zarándokszálláson tudunk szállást foglalni, melynek költsége 1500,- Ft hálózsákkal. Ez az összeg nem szerepel a részvételi díjban. A zarándoklat végén, június 13-án, szintén a zarándokszálláson tudunk szállást biztosítani azok számára, akik aznap este már nem tudnak hazautazni. Kérem, hogy mindenki jelezzen vissza május 12-ig, aki szállást igényel június 8-ra és 13-ra.


Szent Erzsébet élete

Szent Erzsébet Élete

Szent Erzsébet Út

Szent Erzsébet Út

Zarándoklat

Zarándoklat

-->